Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Het Team 

Even voorstellen...

Directie


Ginus Oostingh
Samen met mijn vrouw Marry woon ik sinds 2004 in Nieuw Amsterdam. We hebben 3 kinderen en 4 kleinkinderen.
Op 4 oktober 1976 tot 15 februari 1980  ben ik, na het vervullen van mijn militaire dienstplicht, begonnen in het onderwijs als leerkracht en wel op de Willem-Alexander in Erica, waar ik sinds 1 januari 2015 weer werkzaam ben, maar nu als directeur. In de tussenliggende jaren heb ik op een aantal andere scholen de nodige ervaring opgedaan.
Ik werkte in Westerhaar, Zuidbroek, Meeden, Nieuw-Amsterdam, Weiteveen en Valthe.
Belangrijk is dat je samen de school kunt en moet maken. We hebben elkaar nodig. Iedere schakel in de keten van een school is belangrijk, welke functie je ook hebt.
Als eindverantwoordelijke op de school probeer je de betrokkenheid van alle betrokkenen in stand te houden en waar mogelijk te verbeteren.
Overleg met de teamleden, de Intern Begeleider, de ouders, de leerlingen, collega-directeuren van onze stichting en de collega-directeuren van de twee andere basisscholen op Erica levert hieraan een grote bijdrage.
Het onderwijs is voortdurend aan het veranderen net als de maatschappij.
Dit maakt het boeiend, maar tegelijk ook kwetsbaar.
Onze primaire taak is dan ook de kinderen een veilige plek te bieden waar ze zich naar hun eigen vermogen kunnen ontwikkelen.
Naast werken is het ook belangrijk dat je tijd neemt voor ontspanning.
Zingen in de Cantorij Nieuw Amsterdam/Veenoord, tuinieren, klussen en het meewerken aan kerkelijke activiteiten zijn hobby’s van mij.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

 

Onderbouw

 Hellen Woltmeijer

Binnen onze school ben ik leerkracht voor groep 1/2/3 en daarnaast Intern Begeleider. De combinatie 1/2/3 is een fijne, iedere dag weer een uitdaging. Enthousiaste kinderen die leren binnen spel en werken en leren door samen te werken en elkaar te helpen. Waar het lukt doen we alles samen, sommige dingen doen we apart. Binnen onze Kansrijke school zoeken we naar mogelijkheden en werkvormen die passen bij de kinderen en recht doen aan alle kinderen. Ook binnen het IB-werk is dat mijn grootste drijfveer: uitgaan van de mogelijkheden van iedereen en gebruik maken van de kansen die er liggen.

 

Ik ben getrouwd, samen hebben we 3 kinderen. Ik woon in Borger.

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Middenbouw


Margreet Boekeloo
Samen met mijn man Martin woon ik op Erica.

De “CBS Willem-Alexander”  heb ik leren kennen als ouder van 3 kinderen. Met veel plezier hebben ze op onze basisschool in Erica gezeten. Sinds 2013 ben ik als leerkracht verbonden aan deze prachtige  school. Daarvoor werkte ik in Zandpol in verschillende combinatiegroepen. Als activiteitenbegeleidster heb ik in Nijkerk en Schoonhoven gewerkt.

Het is boeiend om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen ieder op zijn of haar eigen wijze.  Het is fijn om met de kinderen mee te lopen op hun levensreis en een stukje bagage in hun rugzak mee te geven!

Reizen, muziek maken, zwemmen en wandelen met de hond geeft mij ontspanning.


Hetty Flens
Na mijn opleiding kreeg ik een baan in de, toen nog jonge, gemeente Dronten. Deze PC basisschool groeide hard en was bij de start in het nieuwe gebouw meteen al uit zijn jasje gegroeid, waardoor er met twee groepen in het kerkgebouw moest worden begonnen. Samen met een andere collega was daar mijn eerste werkplek, groep 3 mijn eerste groep, toen 'speelleerklas' genoemd. Ik heb het nu over de jaren zeventig en erop terugkijkend vind ik dat er erg veel is veranderd!
Maar gelukkig zijn kinderen altijd kinderen gebleven, die hebben geen 'last' van al die veranderingen. Sterker nog, erg veel veranderingen komen hen juist ten goede. Tegemoetkomen aan wat kinderen nodig hebben, adaptief onderwijs, en veel samenwerkingsvormen laat kinderen veel en anders leren. Dat is goed en we zijn daar blij mee. Het vergroot hun kansen en mogelijkheden om zich te ontwikkelen zoals bij ieder van hen past. Voor mij zijn kinderen altijd weer een grote inspiratiebron door hun creatieve spontaniteit. Ik ben heel blij dat ik met kinderen in deze leeftijd mag werken!

Een klein stukje over mezelf: ik ben getrouwd en we wonen in de Rietlanden. We hebben drie volwassen kinderen die zelf inmiddels ook een gezin hebben. Als opa en oma genieten we met volle teugen van onze kleinkinderen. Daarnaast zijn de wandelingen met onze Drentsche Patrijshond en het lezen van fijne boeken voor mij ontspannende bezigheden naast mijn werk.

   -----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bovenbouw


Rolinka Groenhof
Ik woon op Erica en dat betekent dat ik in mijn vrije tijd ook regelmatig kinderen van school tegenkom. Ik heb drie, inmiddels al volwassen, kinderen.

In 1992 ben ik begonnen op een school in Mussel. Eerst vooral in de middenbouw, maar na de geboorte van onze kinderen vooral in de onderbouw. In 2000 kon ik op de Willem-Alexander beginnen, óók in de onderbouw. Lekker dichtbij, dus op de fiets naar school. 

Na zo'n 20 jaar in de onderbouw te hebben gewerkt, werd het tijd voor iets anders en maakte ik de switch naar de bovenbouw. Heel anders en toch ook weer heel leuk. De combinatie 6/7/8 is een pittige, maar leuke combinatie. Kinderen leren heel andere dingen dan de jongsten van de school. Ook ikzelf steek er heel wat van op! Mijn hobby is lezen, lezen en Wordfeud spelen op mijn iPad. Als ik maar even tijd  heb pak ik mijn iPad en lees weer verder in mijn boeken. Soms in het Engels, maar ook gewoon in het Nederlands. 


 

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------