Zoeken Annuleren

Even voorstellen...

Directie

Joke Siebring
Directeur en groepsleerkracht van groep 6/7/8.

Onderbouw

Hellen Woltmeijer

Binnen onze school ben ik leerkracht in de onderbouw en daarnaast Intern Begeleider. De onderbouw is leuk, iedere dag weer een uitdaging. Enthousiaste kinderen die leren binnen spel en werken en leren door samen te werken en elkaar te helpen. Waar het lukt doen we alles samen, sommige dingen doen we apart. Binnen onze Kansrijke school zoeken we naar mogelijkheden en werkvormen die passen bij de kinderen en recht doen aan alle kinderen. Ook binnen het IB-werk is dat mijn grootste drijfveer: uitgaan van de mogelijkheden van iedereen en gebruik maken van de kansen die er liggen.

Ik ben getrouwd, samen hebben we 3 kinderen. Ik woon in Borger.

Kirsten Stuiver
Samen met mijn vriend Mike woon ik in Klazienaveen. We hebben drie kippen en een haan, erg gezellig. In november 2020 verwachten wij ons eerste kindje.
Mijn hobby's zijn lezen, afspreken met vrienden, wandelen en films kijken. Ook houd ik erg van dansen. Ik doe twee avonden in de week aan jazzballet, hiermee dans ik ook wedstrijden.
Ik werk sinds 2019 op de Willem-Alexander in de onderbouw. Ik werk met veel plezier op deze school. Hiervoor werkte ik een jaar op een school in Borger, dat was mijn eerste school waar ik ging werken.
Ik vind het leuk om kinderen nieuwe dingen te leren, maar ik vind het ook leuk dat ze mij elke dag opnieuw nieuwe dingen leren.

Middenbouw

Margreet Boekeloo
Samen met mijn man Martin woon ik op Erica.

De “CBS Willem-Alexander” heb ik leren kennen als ouder van 3 kinderen. Met veel plezier hebben ze op onze basisschool in Erica gezeten. Sinds 2013 ben ik als leerkracht verbonden aan deze prachtige  school. Daarvoor werkte ik in Zandpol in verschillende combinatiegroepen. Als activiteitenbegeleidster heb ik in Nijkerk en Schoonhoven gewerkt.

Het is boeiend om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen ieder op zijn of haar eigen wijze.  Het is fijn om met de kinderen mee te lopen op hun levensreis en een stukje bagage in hun rugzak mee te geven!

Reizen, muziek maken, zwemmen en wandelen met de hond geeft mij ontspanning.

Hetty Flens
Na mijn opleiding kreeg ik een baan in de, toen nog jonge, gemeente Dronten. Deze PC basisschool groeide hard en was bij de start in het nieuwe gebouw meteen al uit zijn jasje gegroeid, waardoor er met twee groepen in het kerkgebouw moest worden begonnen. Samen met een andere collega was daar mijn eerste werkplek, groep 3 mijn eerste groep, toen 'speelleerklas' genoemd. Ik heb het nu over de jaren zeventig en erop terugkijkend vind ik dat er erg veel is veranderd!
Maar gelukkig zijn kinderen altijd kinderen gebleven, die hebben geen 'last' van al die veranderingen. Sterker nog, erg veel veranderingen komen hen juist ten goede. Tegemoetkomen aan wat kinderen nodig hebben, adaptief onderwijs, en veel samenwerkingsvormen laat kinderen veel en anders leren. Dat is goed en we zijn daar blij mee. Het vergroot hun kansen en mogelijkheden om zich te ontwikkelen zoals bij ieder van hen past. Voor mij zijn kinderen altijd weer een grote inspiratiebron door hun creatieve spontaniteit. Ik ben heel blij dat ik met kinderen in deze leeftijd mag werken!

Een klein stukje over mezelf: ik ben getrouwd en we wonen in de Rietlanden. We hebben drie volwassen kinderen die zelf inmiddels ook een gezin hebben. Als opa en oma genieten we met volle teugen van onze kleinkinderen. Daarnaast zijn de wandelingen met onze Drentsche Patrijshond en het lezen van fijne boeken voor mij ontspannende bezigheden naast mijn werk.

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Bovenbouw

Rolinka Groenhof
Ik woon op Erica en dat betekent dat ik in mijn vrije tijd ook regelmatig kinderen van school tegenkom. Ik heb drie, inmiddels al volwassen, kinderen.

In 1992 ben ik begonnen op een school in Mussel. Eerst vooral in de middenbouw, maar na de geboorte van onze kinderen vooral in de onderbouw. In 2000 kon ik op de Willem-Alexander beginnen, óók in de onderbouw. Lekker dichtbij, dus op de fiets naar school.

Na zo'n 20 jaar in de onderbouw te hebben gewerkt, werd het tijd voor iets anders en maakte ik de switch naar de bovenbouw. Heel anders en toch ook weer heel leuk. Kinderen leren heel andere dingen dan de jongsten van de school. Ook ikzelf steek er heel wat van op! Mijn hobby's zijn lezen, wandelen en Wordfeud spelen op mijn iPad. Als ik maar even tijd  heb pak ik mijn iPad en lees weer verder in mijn boeken. Soms in het Engels, maar ook gewoon in het Nederlands.

Joke Siebring

Sinds augustus 2019 werk ik op CBS Willem-Alexander. Naast directeur van deze school ben ik juf in de bovenbouw. Het talent in kinderen ontdekken en laten groeien, verwondering zien, succeservaringen opdoen, samen praten en nadenken over onderwerpen die ons bezighouden laten mij telkens weer het bijzondere in het gewone zien en dat is mijn passie!
Ik ben altijd in ontwikkeling en heb bewust de stap gezet naar het schoolleiderschap. Samen met het team nadenken over onze visie, welke keuzes we maken en hoe we dagelijks weer het beste ui onze leerlingen en elkaar kunnen halen is een uitdaging waar ik graag voor ga en sta.
Daarnaast hecht ik veel waarde aan het contact met ouders en hoe we kunnen samenwerken in het belang van de leerlingen en onze school. Overleg met de MR speelt hierin een belangrijke rol. Inmiddels ben ik begonnen met de opleiding Onderzoeken & Ontwerpend Leren en ik hoop hiermee, samen met het team, een boost te geven aan de techniekontwikkeling op onze kansrijke school.
Samen met Roelof woon ik in een klushuis aan de rand van de Emmerdennen. We hebben drie kinderen én Guus de huiskat. Ik breng veel tijd in het bos door, spreek graag af met vrienden, speel piano en bezoek jaarlijks een festival. Daarnaast houd ik ook nog tijd over voor mijn studie ;).

Leerkrachtondersteuner