Home
Menu
Zoek
Zoeken Annuleren

Het Team 

Even voorstellen...

Directie

 

Joke Siebring

 

Sinds augustus 2019 werk ik op cbs Willem-Alexander. Vanaf januari 2020 heb ik de directietaken overgenomen en sinds oktober van dat jaar sta ik niet meer voor de groep. 
Het talent in kinderen ontdekken en laten groeien, verwondering zien, succeservaringen opdoen, samen praten en nadenken over onderwerpen die ons bezighouden laten mij telkens weer het bijzondere in het gewone zien en dat is mijn passie!

Ik ben altijd in ontwikkeling en heb bewust de stap gezet naar het schoolleiderschap. Samen met het team nadenken over onze visie, missie en kernwaarden en van hieruit doelen stellen en keuzes maken om dagelijks weer het beste uit onze leerlingen en elkaar te kunnen halen. Daarnaast hecht ik veel waarde aan het contact met ouders en hoe we kunnen samenwerken in het belang van de leerlingen en onze school. Overleg met MR en Klankbord speelt hierbij een belangrijke rol.  Afgelopen jaar heb ik de opleiding Onderzoekend & Ontwerpend Leren afgerond en we zijn samen in ontwikkeling om W&T een plekje te geven binnen het onderwijs op onze school. Maar ja, corona zorgt voor beperkingen op dit gebied. 
 

Samen met Roelof woon ik in een klushuis aan de rand van de Emmerdennen. We hebben drie kinderen én Guus de huiskat. Ik breng veel tijd in het bos door, spreek graag af met vrienden, speel piano, houd van lezen en bezoek jaarlijks een festival.


Onderbouw

Hellen Woltmeijer

Binnen onze school ben ik leerkracht in de onderbouw en daarnaast Intern Begeleider. De onderbouw is leuk, iedere dag weer een uitdaging. Enthousiaste kinderen die leren binnen spel en werken en leren door samen te werken en elkaar te helpen. Waar het lukt doen we alles samen, sommige dingen doen we apart. Binnen onze Kansrijke school zoeken we naar mogelijkheden en werkvormen die passen bij de kinderen en recht doen aan alle kinderen. Ook binnen het IB-werk is dat mijn grootste drijfveer: uitgaan van de mogelijkheden van iedereen en gebruik maken van de kansen die er liggen.

Ik ben getrouwd, samen hebben we 3 kinderen. Ik woon in Borger.Kirsten Stuiver
Samen met mijn vriend Mike woon ik in Klazienaveen. We hebben drie kippen en een haan, erg gezellig. In november 2020 verwachten wij ons eerste kindje. 
Mijn hobby's zijn lezen, afspreken met vrienden, wandelen en films kijken. Ook houd ik erg van dansen. Ik doe twee avonden in de week aan jazzballet, hiermee dans ik ook wedstrijden. 
Ik werk sinds 2019 op de Willem-Alexander in de onderbouw. Ik werk met veel plezier op deze school. Hiervoor werkte ik een jaar op een school in Borger, dat was mijn eerste school waar ik ging werken. 
Ik vind het leuk om kinderen nieuwe dingen te leren, maar ik vind het ook leuk dat ze mij elke dag opnieuw nieuwe dingen leren. 


Middenbouw


Margreet Boekeloo
Samen met mijn man Martin woon ik op Erica.

De “CBS Willem-Alexander” heb ik leren kennen als ouder van 3 kinderen. Met veel plezier hebben ze op onze basisschool in Erica gezeten. Sinds 2013 ben ik als leerkracht verbonden aan deze prachtige  school. Daarvoor werkte ik in Zandpol in verschillende combinatiegroepen. Als activiteitenbegeleidster heb ik in Nijkerk en Schoonhoven gewerkt.

Het is boeiend om te zien hoe kinderen zich ontwikkelen ieder op zijn of haar eigen wijze.  Het is fijn om met de kinderen mee te lopen op hun levensreis en een stukje bagage in hun rugzak mee te geven!

Reizen, muziek maken, zwemmen en wandelen met de hond geeft mij ontspanning.


Rolinka de Wolde
Sinds 2005 sta ik voor de klas. Ik ben begonnen in het speciaal basisonderwijs in Assen. Na heel wat jaren verder, moeder geworden van een dochter en zoon, besloten om voor Viviani te gaan werken. Eerst in de invalpool. En nu voor vast op de Willem-Alexander.

Op de W.A. ben ik leescoördinator geworden.  Een nieuwe uitdaging, maar ik houd ontzettend van lezen en vooral van voorlezen. Aan de leerlingen, maar ook voor mijn eigen kinderen. We hebben dan thuis ook kasten vol met kinderboeken. Ik mag op de dinsdag de leeskanjerclub begeleiden. En wat zie ik dan een plezier en blijdschap bij de kinderen als ze weer een diploma of medaille krijgen voor hun inzet. 

Verder houd ik erg van muziek luisteren, zingen en mijn gezin. ‘s Avonds op de bank mag ik graag een serie of film kijken op Netflix. Gezellig afspreken met vrienden doe ik ook graag.

Ik woon samen met mijn man en 2 kinderen in Emmen. We hebben 2 katten. We wonen met veel plezier in Emmen. En op mooie fietsafstand van Erica.

 

BovenbouwKarin van der Meer

Ik ben 2008 begonnen als leerkracht in de midden- en bovenbouw in het reguliere onderwijs. De afgelopen drie jaren ben ik werkzaam geweest binnen het speciaal onderwijs als leerkracht van kinderen die naast doof of slechthorend ook een andere stoornis hebben. Hier heb ik veel geleerd over het leveren van onderwijs op maat. Ook heb ik geleerd te kijken naar dat wat het kind wel kan. Het ging toch weer kriebelen en sinds dit schooljaar ben ik weer terug in het reguliere onderwijs. Ik haal energie uit het coachen van kinderen tijden hun leerproces. Ik geloof erg in eigen verantwoordelijkheid en betrokkenheid. Kinderen eigenaarschap geven over hun eigen ontwikkeling. Wat vind ik het fijn mijn bijdrage te mogen leveren aan deze prachtige school met een betrokken team. Een kleine school die groot is in het samen doen en delen met elkaar. Ik ben er nog niet zo heel lang, maar voel me al helemaal op mij plek en onderdeel van de school.

Ik woon samen met mijn man en mijn dochter  in Emmen. In mijn vrije tijd ben ik veel bezig met sport. Zo tennis ik en loop ik hard, sta ik regelmatig aan de lijn bij voetbalwedstrijden van mijn man, ben ik vrijwilliger bij DZOH en supporter van FC Emmen. Daarnaast kan ik ook erg genieten van een warm bad, een serie op Netflix, uitjes met mijn dochter, weekendjes weg, het lezen van een boek  en afspreken met vrienden.

 

Leerkrachtondersteuner


Inge Leferink

Na 25 jaar als leerkracht te hebben gewerkt in Emmen, werk ik sinds augustus 2020 met veel plezier als leerkrachtondersteuner op de Willem-Alexanderschool op Erica. Een fijne school, in een prachtig gebouw.
Ik werk met leerlingen van groep 1 tot en met 8, individueel, of in kleine groepjes.
Zo kan ik de kinderen veel aandacht geven. Dat is fijn voor de kinderen en het geeft mij veel voldoening. Ook help ik mee in de combinatiegroepen. Een paar extra handen in de klas, dat komt altijd van pas!
Nog even iets over mijzelf:
Behalve moeder van 2 volwassen dochters, ben ik inmiddels ook oma van 2 kleindochters, van 3 en 1 jaar. Naast 4 dagen op school, pas ik nog 1 dag in de week op deze 2 kleine dametjes. Erg leuk!
Met mijn man woon ik in Emmerhout, waar we heerlijk van het bos kunnen genieten. Lange afstanden wandelen is dan ook echt een hobby van mij. Verder lees ik graag een spannend boek.
Ik ben blij dat ik op de Willem-Alexander, samen met ons enthousiaste team, ook een steentje bij kan dragen. Zo bouwen we samen aan deze fijne, kansrijke school.