Zoeken Annuleren

De missie van de school

Jij mag zijn zoals je bent

om te worden wie je bent,

maar nog niet kunt zijn;

en je mag het worden

op jouw manier in jouw tijd.

Missie

De Willem-Alexander is dé christelijke basisschool voor ouders die meer verwachten van basisonderwijs. Meer dan een modern gebouw, moderne lesmaterialen en een stabiel team. Bij de Willem-Alexander kunnen kinderen rekenen op een veilige en gezellige sfeer, waarbij veel aandacht is voor het kind. We vinden het namelijk belangrijk dat een kind kan leren op een niveau dat past. Want kinderen willen en kunnen nu eenmaal niet allemaal hetzelfde. Ons onderwijs is er zo op ingericht, dat we alles halen uit het leervermogen en het talent van ieder kind. Wat we minstens zo belangrijk vinden is dat kinderen elkaar respecteren.

We besteden veel aandacht aan normen en waarden en aan hoe kinderen met elkaar en anderen omgaan. Slogan en kernwaarden.

Slogan en kernwaarden:

Onze slogan is: Samen leren op de school waar muziek in zit!

Onze kernwaarden zijn:

• De christelijke school waar alle kinderen welkom zijn;

• Een school met tijd om te werken en tijd om te vieren en te spelen;

• De Willem-Alexander is innovatief, creatief en altijd in beweging;

• Onze ouders zijn onze beste ambassadeurs.

Visie

Op de Willem-Alexander staat aandacht voor alle kinderen centraal. We houden rekening met verschillen tussen kinderen en spannen ons in elk kind het onderwijs te geven dat het nodig heeft om zich optimaal te ontwikkelen.

Onderwijs is voor ons niet alleen leren, het leren van kennis op doen. Maar leren staat voor ons in een breder perspectief.

Wij willen de kinderen meegeven datgene wat hen in het leven van pas komt.