Home
Menu
Zoek
Zoeken AnnulerenWelkom op onze voorschool!

 

CBS Willem-Alexander ligt gelegen in Erica. De voorschool is daar onderdeel van. Op de voorschool zijn kinderen welkom vanaf 2,5 jaar. We hebben een eigen ruim opgezet lokaal met veel lichtinval. Ook kan er gebruik worden gemaakt van het speellokaal wat aanwezig is in de school. In overleg met de lerares van groep 1,2 en 3 doen we ook wel eens samen een activiteit in het speellokaal. Dit zodat de voorschoolse kinderen, alvast de leraar en leerlingen leren kennen, en de overstap van voorschool naar groep 1 niet al te groot is. De school heeft een erg mooi buitenplein wat ook wel het Groene Plein word genoemd. Dit betekend dat er voornamelijk alleen natuurlijk materiaal aanwezig is waar de kinderen volop mee op ontdekking kunnen.  De voorschool heeft zijn eigen afgesloten plein waarin een zandbak staat, een grote houten speelkeuken en een schuur met nog genoeg materiaal om mee te spelen.

 

De groep
 

De groep bestaat uit maximaal 8 peuters en heeft vaste dagdelen en vaste pedagogische medewerkers.

Tijden van de voorschool zijn als volgt:
Maandag: 8.15 – 14.15 uur
Dinsdag: 8.15 – 12.15 uur
Donderdag: 8.15 – 12.15 uur

 

Dagindeling
 

Bij binnenkomst zijn de ouders vrij om nog even met hun kind samen te spelen. Daarna zeggen de kinderen hun ouders gedag, en beginnen we met de kring. We werken met dagritmekaarten zodat het voor de kinderen duidelijk is wat we die dag allemaal gaan doen.

Ook wordt er elke dag een hulpje gekozen. Het hulpje mag samen met Puk de kinderen tellen die aanwezig zijn, de knijper op de juiste dagritmekaart zetten en bijvoorbeeld de tasjes uit delen aan de kinderen bij elke maaltijd.  Na de kring mogen de kinderen vrij spelen, en wordt er een knutselactiviteit gedaan. Vervolgens komt het fruiteten, toiletbezoek/verschoning, en buitenspelen of speellokaal aan bod. Voor elke maaltijd worden de handen gewassen en natuurlijk gezongen. Tussen de middag word er een broodje gegeten en mogen de kinderen daarna vrij spelen. Ook dan is er tijd om nog een activiteit te doen, buiten te spelen, en te zingen. Elke dag wordt er twee keer uit een boek voorgelezen. Dit om de kinderen extra te stimuleren op taalontwikkeling en herhaling hierin erg belangrijk is. We sluiten de dag af in de kring, en brengen de kinderen naar hun ouders die buiten bij het hek wachten.
 

VVE-methode

 

Op de voorschool werken wij met de VVE-methode Uk en Puk.  Hierbij horen verschillende thema’s waaruit wij kunnen kiezen. Ook gaan wij vaak met het thema van school mee om zo een doorlopende lijn te zijn met de basisschool. Om dit zo goed mogelijk uit te voeren is er regelmatig overleg met de leraren. Bij elk thema wordt het lokaal zo ingericht dat het passend is het bij het thema.

 

Praktische informatie

 

Voordat uw peuter geplaatst wordt op de voorschool plannen de pedagogisch medewerkers een intakegesprek. Tijdens dit gesprek wordt er uitleg gegeven over de voorschool. U bent natuurlijk altijd vrij om langs te komen met uw kind om eens te komen kijken!

 

Contactgegevens voorscholen Kinderopvang Kinderwerk

 

E-mail: info@kinderwerk.nu
Telefoonnummer: 0591 – 745 300
Voor nog meer info, bezoek onze website: www.kinderwerk.nu